Низка британських депутатів готові голосувати проти рішення почати Brexit

П'ятниця, 11 листопада 2016, 11:16

Низка депутатів парламенту Великої Британії готові голосувати проти рішення, яке схвалює введення в дію 50 статті Лісабонського договору ЄС, за допомогою якого країна може покинути блок.

Про це повідомляє ВВС.

Депутат від Ліберально-демократичної партії Тім Фаррон сказав, що його партія буде виступати проти рішення, якщо тільки їм не пообіцяють провести другий референдум про умови виходу в рамках угоди з лідерами ЄС.

"Стаття 50 буде запущена тільки, якщо буде референдум щодо умов угоди і якщо на це не погодяться, то, так, це червона лінія і ми будемо голосувати проти уряду", - сказав Фаррон.

Кілька парламентаріїв-лейбористів також готові голосувати проти рішення, незважаючи на те, що керівники партії обіцяли цього не робити.

Нагадаємо, Високий суд Лондона виніс рішення про те, що прем'єр-міністр Тереза Мей повинна отримати схвалення парламенту для введення в дію 50 статті Лісабонського договору ЄС, механізму, за допомогою якого країна може покинути блок.

Уряд одразу ж підтвердив, що буде оскаржувати дане рішення у Верховному суді Британії.

Прем'єр-міністр Тереза Мей погодилася з вимогою, що парламент повинен мати можливість обговорити плани уряду щодо Brexit, але зазначила, що це не повинно стати спробою блокувати цей процес.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: