Парламент повинен визнати неминучість Brexit – премʼєр Британії

Неділя, 6 листопада 2016, 12:24

Британський парламент має визнати законність голосування за вихід країни з ЄС на червневому референдумі і дати уряду всі повноваження для "повної реалізації" рішення про Brexit.

Про це заявила прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей, повідомляє Reuters.

Мей заявила про впевненість у тому, що рішення суду про необхідність схвалення парламентом дій уряду по виходу Британії з ЄС, буде скасована.

"Народ зробив свій вибір, причому зробив це рішуче. І зараз в компетенції уряду виконати свою роботу і виконати рішення громадян у повному обсязі", – заявила Мей.

Як відомо, рішення суду про те, що уряд Британії не зможе розпочати Brexit без згоди парламенту, викликало  гнів серед затятих євроскептиків, які бояться, що законодавці, які загалом підтримують членство Британії в ЄС, спробують обмежити рішення про вихід Британії з ЄС.

"Депутати і члени палати лордів, які шкодують про результат референдуму повинні прийняти рішення людей", – підкреслила Мей.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей погодилася з вимогою, що парламент повинен мати можливість обговорити плани уряду щодо Brexit, але зазначила, що це не повинно стати спробою блокувати цей процес.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: