У ФРН правляча коаліція домовилася про кандидатуру Штайнмаєра на пост президента - ЗМІ

Понеділок, 14 листопада 2016, 10:58

У Німеччині лідери партій, що входять до правлячої коаліції домовилася про висунення Франка-Вальтера Штайнмаєра кандидатом на пост президента Німеччини.

Про це повідомляє телеканал N-TV.de.

Оголошене в понеділок рішення було ухвалене після зустрічі федерального канцлера Ангели Меркель, лідерки Християнсько-демократичного союзу (ХДС), голови Християнсько-соціального союзу - Горста Зеегофера (ХСС) та очільника Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) Зігмар Габріеля 13 листопада.

Повідомляється, що ХДС після сумнівів погодився на пропозицію Габріеля щодо кандидата Штайнмаєра на пост президента Німеччини.

Раніше повідомлялося, що на посаду президента Німеччини Габріель, лідер Соціал-демократичної партії Німеччини, наполегливо пропонував міністра закордонних справ країни, однопартійця Франка-Вальтера Штайнмаєра.

Повідомлялося, що лідери ХДС та ХСС відчувають значний тиск з боку членів партії незадовго до виборів президента, призначених на 12 лютого 2017 року. Адже разом дві сестринські партії мають 43% голосів у Федеральних зборах, які скликаються раз на п'ять років виключно з метою обрання президента.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.