Аваков збрехав про погодження скандальної заступниці з віце-прем'єром - депутати

Понеділок, 14 листопада 2016, 12:48

Новий заступник міністра внутрішніх справ з питань євроінтеграції Анастасія Деєва не пройшла співбесіду із віце-прем’єром Іванною Климпуш-Цинцадзе, хоча глава МВС Арсен Аваков заявляв протилежне.

Про це повідомив народний депутат Олександр Черненко на своїй сторінці у Facebook.

"Слова про погодження Деєвої профільним віце-прем’єром з допису Авакова зникли. Зі своїх джерел я дізнався, що така співбесіда дійсно мала місце, але результат був протилежний тому, про який написав Аваков. Климпуш-Цинцадзе не погодила Деєву, тим не менше призначення відбулося", - написав Черненко.

Раніше віце-спікер Ради Ірина Геращенко заявила, що ключова якість для заступників міністрів з питань євроінтеграції - розуміння внутрішніх реформ через призму Угоди.

"Євроінтеграція зараз - це не так зовнішня, як важлива складова внутрішньої політики, внутрішніх реформ. Заступники міністрів з питань євроінтеграції повинні найтісніше працювати з парламентом над адаптацією законодавства і , як мінімум, прочитати Угоду про асоціацію", - зазначила вона.

Нагадаємо, про призначення Деєвої заступником глави МВС з питань євроінтеграції стало відомо 10 листопада. Призначення викликало широку дискусію у соцмережах, оскільки відбулося без відкритого конкурсу.

Раніше посаду заступника глави МВС з питань євроінтеграції займав Тигран Авакян, який був звільнений у серпні 2016 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.