Санду заявила, що громадяни Молдови мають право на протест

Понеділок, 14 листопада 2016, 16:02

Кандидат від проєвропейських сил Майя Санду, яка програла на виборах президента Молдови, прокоментувала протести в Кишиневі, зазначивши, що громадяни мають право висловити свої думки щодо того, як були організовані ці вибори.

Про це вона заявила на прес-конференції 14 листопада, передає видання Agora.md.

Повідомляється, що Санду висловила сподівання, що уряд візьме до уваги всі порушення та що причетні до цього будуть звільнені.

Окрім того, у заяві, оприлюдненій після прес-конференції, Санду зазначила, що опоненти використовували нечесні методи, такі як маніпуляція, брехня та підкуп під час виборчої кампанії.

Вона заявила, що вимагає відставки голови ЦВК та міністра закордонних справ за порушення конституційного права громадян з діаспори, які не змогли проголосувати. 

"Поважаю людей, які проголосували за мого опонента, проте час покаже справжні наміри цієї людини. Ніхто з нас не зможе добре жити в країні, що потрапила в пастку корупції", - йдеться в заяві Санду. 

Нагадаємо, у Кишиневі тисячі людей вийшли на акції протесту з вимогою третього туру виборів та відставки членів Центральної виборчої комісії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.