У Кишиневі протести через перемогу Додона, вимагають третього туру виборів

Фото
Понеділок, 14 листопада 2016, 14:51

У Кишиневі тисячі людей вийшли на акції протесту з вимогою третього туру виборів та відставки Центральної виборчої комісії.

Про це повідомляє видання Jurnal.md.

Тисячі людей звинувачують владу в підтасовуванні результатів голосування та вимагають відставки ЦВК. Повідомляється, що кількість людей на мітингу, які не згодні з результатами голосування на виборах президента Молдови, збільшується. 

Фото jurnal.md
Фото jurnal.md 

Повідомляється, що протестувальники вигукують гасла: "Майя Санду - президент!", "Додона - у в'язницю", "ЦВК у відставку" та "Вимагаємо повторних виборів! ".

За даними видання Newsmaker.md, прихильники об'єднання Республіки Молдови і Румунії провели мітинг на Площі Великого національного зібрання, на якому зажадали проведення повторних виборів президента, а також відправки лідера соціалістів Ігоря Додона у в'язницю.

Повідомляється, що організатором мітингу виступила громадянська платформа "Честь, гідність і Батьківщина" (ODIP — Onoare, Demnitate și Patrie), яка виступає за об'єднання Молдови з Румунією. Уніоністи розгорнули великий триколор на площі Великого національного зібрання і скандували "Мобілізація". 

Нагадаємо, за результатами підрахунку всіх голосів на виборах президента Молдови, перемогу здобув лідер Соціалістичної партії Ігор Додон.

Зазначимо також, що новообраний президент Молдови Ігор Додон вважає, що Угода про асоціацію з Євросоюзом нічого не дала його країні і відкрито виступає за партнерство з РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.