Пілоти Lufthansa погрожують почати страйк

Понеділок, 14 листопада 2016, 17:30

Після зриву переговорів з керівництвом пілоти найбільшої німецької авіакомпанії Lufthansa готові відразу розпочати протести.

Про це з посиланням на заяву профспілки пілотів Vereinigung Cockpit повідомляє Deutsche Welle.

При цьому в профспілці уточнили, що про початок кожного зі страйків буде оголошуватися за 24 години.

"Підвищення зарплат в Lufthansa не проводилося вже близько п'яти років, за цей час компанія отримала 5-мільярдний прибуток",  цитує видання президента профспілки Іллю Шульца.

Як відомо, профспілка вимагає підвищення зарплати пілотам більш ніж на 20 відсотків, що відповідає щорічному зростанню на 3,66 відсотка. Видання нагадує, що з квітня 2014 року Vereinigung Cockpit організувала у компанії Lufthansa 13 страйків.

Варто відзначити, що термін дії старої тарифної угоди між Lufthansa і пілотами компанії минув у 2012 році. З того часу сторони не можуть дійти згоди. Наразі, вже після 13 страйків ситуація залишається вкрай складною.

Профспілка не бажає приставити на пропозицію Lufthansa про підвищення зарплат на 4,4% й одноразову виплату 1,8 місячних окладів.

Нагадаємо, в другій половині жовтня, бортпровідники німецьких лоукостерів авіакомпаній Eurowings і Germanwings, дочірніх компаній Lufthansa, розпочали страйк, що змусило німецьких перевізників скасувати майже 400 внутрішніх і міжнародних рейсів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.