Lufthansa через страйк скасує багато міжнародних рейсів

Вівторок, 26 квітня 2016, 13:47

Авіакомпанія Lufthansa оголосила про скасування багатьох польотів на внутрішніх і міжнародних рейсах і введення тимчасового надзвичайного розкладу через страйки.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Як відомо, найбільша німецька профспілка Ver.di проводить триденний попереджувальний страйк у різних федеральних землях Німеччини з понеділка, 25 квітня.

Причина страйку - триваючий тарифний спір, у якому профспілка розраховує домогтися підвищення заробітної плати на 6% для працівників державних і муніципальних організацій.

У страйку, запланованому на 27 квітня, візьмуть участь співробітники аеропортів Кельн/Бонн, Мюнхена, Дюссельдорфа, Франкфурта-на-Майні, Дортмунда та Ганновера.

Попереджувальні страйки громадських служб також пройдуть в різні дні в Берліні, деяких містах федеральних земель Бранденбург, Північний Рейн - Вестфалія, Гессен, Баварія, а також у регіоні Штуттгарт.

У ці дні з обмеженнями будуть працювати громадський транспорт, у тому числі на приміських залізничних лініях, дитячі садки, громадські басейни, телефонні інформаційні служби, служба прибирання сміття, лікарні.

На ранковому мітингу біля аеропорту Франкфурта-на-Майні 27 квітня очікується виступ лідера Verdi Франка Бсирске. Третій раунд переговорів профспілки з роботодавцями повинен пройти в Потсдамі 28-29 квітня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.