РФ може дозволити безвізовий в'їзд молодим негромадянам Латвії та Естонії

Вівторок, 15 листопада 2016, 14:49

Молодим негромадянам Латвії та Естонії, народженим після 6 лютого 1992 року, можуть дозволити безвізовий в'їзд в РФ.

Відповідний проект указу президента РФ опублікований на федеральному порталі проектів нормативних правових актів, передає Delfi.

На даний момент правом безвізового в'їзду в Росії наділені тільки негромадяни Латвії та Естонії, які раніше мали громадянство СРСР, а також їхні неповнолітні діти.

"В даний час природним чином утворилася окрема категорія громадян, які народилися після 6 лютого 1992 року (день припинення існування інституту радянського громадянства) і досягли свого повноліття, а також їх дітей, які не можуть скористатися режимом безвізового в'їзду в Росію, оскільки положення указу на них не поширюються. Беручи до уваги вищевикладене вважаємо за доцільне внести зміни передбачають поширення безвізового в'їзду в Росію на всіх негромадян Латвії та Естонії", — йдеться в пояснювальній записці до проекту.

Як повідомлялося, повнолітніх негромадян Латвії, народжених після 6 лютого 1992 року, перестали пускати в Росію без візи. Про це стало відомо після того, як 15 серпня російські прикордонники в аеропорту Домодєдово затримали негромадянку Латвії, яка прилетіла до Москви з Чорногорії. Відповідний указ президента вступив в силу ще в 2008 році, однак де-факто став виконуватися тільки зараз. Як повідомили в посольстві РФ у Ризі, віз для короткострокових поїздок негромадян Латвії в Росії вони досі не видавали.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: