РФ перестала пускати в країну без віз молодих негромадян Латвії - ЗМІ

Понеділок, 15 серпня 2016, 16:35

Починаючи з 10 серпня повнолітнім негромадянам Латвії, народженим після розпаду СРСР, для перетину кордону з Росією потрібна російська віза.

Про це повідомляє видання Mixnews.lv.

Досі негромадяни Латвії мали можливість приїжджати в Росію без віз, однак тепер ті, хто народився після відновлення незалежності Латвії, по досягненню повноліття повинні отримувати російську візу.

"Мені сказали, що я не маю права перетинати кордон Латвії та Росії без візи, оскільки я є негромадянкою Латвії, народженою після 1992 року. Без візи можуть в'їжджати тільки ті, хто був народжений на території колишнього Радянського Союзу. До цього не було жодних попереджень, і я, як негромадянка, з 2008 року регулярно їжджу в Росію. Ніколи подібних подій не було. Зараз я дізналася, що з 10 серпня, як мені сказали прикордонники, була внесена поправка до правил, згідно з якою до Росії без візи можуть їздити негромадяни, які народилися до 1992 року", - заявила студентка з Латвії Оксана Карая, яка була затримана в понеділок в аеропорту "Домодєдово" в Москві.

Посольство Російської федерації в Латвії поки не підтверджує цю інформацію. Представники посольства повідомили, що готують коментар з даного питання.

Негромадянами є жителі Латвії, які не мають з 1991 року або з народження громадянства жодної країни, але мають специфічний статус. Приблизно 2/3 з них складають етнічні росіяни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: