У США засудили відновлення авіаударів РФ та режиму Асада в районі Алеппо

Середа, 16 листопада 2016, 11:53

У США засуджують відновлення авіаударів РФ та режиму Асада в районі Алеппо, зокрема, нещодавні атаки на п'ять лікарень та одну мобільну клініку в Сирії.

Про це заявила прес-секретар Держдепу США Елізабет Трюдо під час щоденного брифінгу.

"Ми рішуче засуджуємо відновлення авіаударів у Сирії з боку росіян, а також сирійського режиму. Нещодавно стало відомо про напади на п'ять лікарень та одну мобільну клініку в Сирії. Ми вважаємо, що це порушення міжнародного права", - заявила Трюдо.

Вона також повідомила, що незважаючи на заяви РФ про припинення авіаударів в минулому місяці, Росія не дозволила здійснити доставку гуманітарної допомоги у східну частину міста Алеппо.

"Вони (в Росії - Ред.) дозволяють заморити голодом жителів східного Алеппо, і в той же час шукають похвалу від міжнародного співтовариства за припинення невибіркових авіаударів протягом трьох тижнів", - додала Трюдо.

"Ми постійно намагаємося працювати задля деескалації насильства в Сирії. Ми знову за столом переговорів в Женеві. І ми наполягаємо щодо надання гуманітарної допомоги цим цивільним особам, які перебувають в облозі. Проте, замість того, щоб приєднатися до нас конструктивно, щоб досягти цієї мети, Росія знову підтримала режим Асада в нещадній війні проти сирійського народу", - заявила вона.

Нагадаємо, нещодавно авіація розбомбила лікарню у сирійському селищі Авейджел на захід від Алеппо, в результаті чого щонайменше одна особа загинула. Це сталося на наступний день після нападу на дві інші лікарні в регіоні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.