95% дозволів на безвізовий в’їзд до ЄС буде надаватися протягом кількох хвилин - ЄК

Середа, 16 листопада 2016, 14:18

В рамках нової Європейської системи інформації та авторизації подорожей (ETIAS) дозвіл на в’їзд для 95% мандрівників буде надаватися протягом кількох хвилин.

Про це на прес-конференції в Брюсселі заявив віце-президент Єврокомісії Франс Тіммерманс.

У своєму виступі він наголосив, що "ETIAS - це не віза".

"Подорожуючі можуть зробити це вдома онлайн, це буде дешево – 5 євро, просто і діятиме протягом 5 років. Це буде просто, швидко, дешево і ефективно", - сказав він.

"За нашими оцінками, для 95% заявників це буде питанням хвилин, перш ніж вони отримають зелене світло для подорожі", - заявив Тіммерманс.

Як повідомлялося, у середу Європейська комісія презентувала нову Європейську систему інформації та авторизації подорожей (ETIAS), яка передбачає онлайн-реєстрацію та сплату за в’їзд до Шенгенської зони для негромадян ЄС, які мають право безвізового в’їзду.

Особа, яка подорожуватиме до Шенгену, має заповнити форму і вказати тільки дійсний проїзний документ. Заявка буде дійсна протягом п'яти років і для багаторазових подорожей.

Візовий збір у розмірі 5 євро буде застосовуватися до всіх заявникам віком старше 18 років.

Про деталі того як нова система вплине на застосування безвізового режиму читайте у статті5 євро за безвіз: чому система дозволів на в’їзд в ЄС не стане "зрадою" для України

Також ми опублікували переклад офіційного роз'яснення ЄК щодо принципів роботи нової системи, його читайте у статті: Як працюватиме нова система дозволів на в'їзд до Шенгену: роз'яснення Єврокомісії

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.