Вихід Британії з ЄС може обійтися країні в 65 млрд євро - ЗМІ

Четвер, 17 листопада 2016, 16:13

Вихід Великої Британії з Євросоюзу може коштувати країні 55-65 млрд євро через необхідність покриття існуючих бюджетних зобов'язань.

Про це пише Politico із посиланням на високопоставленого дипломата ЄС.

Велику частину коштів Британія змушена буде витратити на пенсії державних службовців ЄС - не лише британців, а й усіх громадяни ЄС, що працюють в європейських структурах. Британія погодилася виділити близько 15% бюджету ЄС, який охоплює пенсії.

Крім того, Британії буде дотримуватися погоджених до реалізації інфраструктурних проектів. Інституції ЄС очікують, що британці сплатять свою частку на проекти по всій Європі, які були узгоджені в той час, коли країна була членом ЄС. Це включає в себе і субсидії для фермерів.

Крім того, до референдуму Велика Британія приєдналася до реалізації інфраструктурних, екологічних проектів і тепер повинна виплатити свою частку у розмірі близько 6 млрд євро.

"Вони можуть обговорювати свою частку в бюджеті. Але якщо вони відмовляться платити свою частку, то ми можем звернутися в Міжнародний суд", -  сказав високопоставлений дипломат ЄС.

Раніше повідомлялося, що уряд Великої Британії наразі не виробив чіткого плану щодо виходу країни з ЄС, всередині уряду є значні суперечності щодо стратегії Brexit.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.