Депутат Сейму від ПіС хоче депортувати тих, хто не шанує "польські цінності"

Четвер, 17 листопада 2016, 18:42

Депутат польського Сейму Беата Матусяк-Пєлюха вимагає, щоб іноземці, "представники не католицької віри", а саме атеїсти, православні та мусульмани підписували письмове зобовʼязання "шанувати цінності Польщі".

Про це депутат від правлячої партії "Право і Справедливість" пише у своєму блозі на ресурсі Wpolityce.

У своєму тексті, присвяченому фільму "Волинь" Войцеха Смажовського (не рекомендований для показу в Україні), вона пише, зокрема і про те, що як громадянка Польщі, має право запитати у "не поляків про те, чи шанують ті "польські цінності" і чи готові їх сповідувати".

При цьому, на думку Матусяк-Пєлюхи, "не католики" мають підписати спеціальне зобовʼязання, порушення якого має бути приводом для депортації особи, яка представляє іншу національність чи релігійну конфесію.

"Ми повинні вимагати від атеїстів, православних чи мусульман (письмових) заяв, що вони визнають і зобов'язуються поважати польську Конституцію і цінності Польщі. Недотримання цих вимог або їх порушення має бути однозначним приводом для депортації", - вважає Матусяк-Пєлюха.

Депутат у своєму тексті ставить "незручні з точки зору політичної коректності" питання.

"Досі не читала і не чула в польських засобах масової інформації питання: хто ці люди з України, яких у Польщі працює вже більше мільйона? Нащадки вбивць? І якщо так, то чи вважають вони геноцид, який скоїли їхні родичі стосовно поляків, за зло?", – запитує депутат від ПіС.

Вона при цьому підкреслює, що допомога, зокрема, Україні, важлива (для Польщі), але не менш важливим, на її думку, є чітке визначення принципів цієї допомоги.

Нагадаємо, у жовтні в Польщі розпочався кінопрокат скандального фільму "Волинь" режисера Войцеха Смажовського, який призвів до чергового поновлення дискусії щодо трактування Волинської трагедії.

Детальніше про фільм "Волинь" і про його місце у дискусії навколо польсько-українських історичних взаємин у статті на ЄвроПравді Кіно розбрату. Чим "Волинь" корисна, а чим небезпечна для польсько-українських відносин.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.