У Німеччині рівень безробіття сягнув рекордно низького рівня

Середа, 2 листопада 2016, 12:31

Рівень безробіття у Німеччині вкотре за останні кілька років сягнув рекордно низької позначки.

Про це повідомляє Reuters.

"Рівень безробіття в Німеччині у жовтні знизвися більше, ніж очікувалося , сягнувши рекордно низького рівня, та сигналізуючи про те, що в четвертому кварталі цього року в країні варто сподіватися зростання споживання та чергової хвилі економічного зростання", – йдеться у повідомленні агенції.

Агенція відзначає, що з урахуванням сезонних коливань безробіття впало на 13 000 (прогнозувалося зменшення кількості безробітних на 1000 осіб), до 2,662 млн осіб.

"Скоригований рівень безробіття знизився на 0,1 процентного пункту до 6,0%. Це найнижчий рівень з моменту возз'єднання Німеччини у 1990 році", – відзначає агенція.

Також повідомляється, що за інформацією уряду Німеччини, кількість вакансій в країні досягла рекордного максимуму і становить 691 000 позицій, адже що компанії все частіше намагаються швидко знайти нових працівників на ринку праці.

"Збільшення кількості робочих місць торкнулося в основному соціальної сфери та сектора обслуговування, роздрібної торгівлі та підприємств громадського харчування і в сфері житлового будівництва", – відзначає головний економіст банку KfW Йорг Цойнер.

Варто додати, німецький уряд очікує, що у цьому році кількість працюючих сягне рекордних 43,6 млн осіб і 44 млн наступного, 2017 року. Це має призвести до зростання державних доходів, що дозволить уряду збільшити державні витрати або знизити податки.

У той же час, Берлін очікує, що кількість безробітних буде зменшуватися і надалі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.