Польща планує розпочати випуск власних електромобілів

Середа, 2 листопада 2016, 15:25

Енергетичні компанії Polska Grupa Energetyczna (PGE), Energa, Enea і Tauron Polska Energia 20 жовтня створили компанію ElectroMobility Poland, яка має втілити у життя проект національного електромобіля.

Як повідомляє Польське радіо, у листопаді 2016 року буде оголошений конкурс з вироблення кузова для майбутнього авто.

Видання відзначає, що польський нафтовий концерн PKN Orlen вже висловив готовність приєднатися до проекту. Нафтова компанія планує на своїх заправних станціях встановити пункти швидкої зарядки електромобілів.

Вже відомо, що польське авто з електричним двигуном буде коштувати до 70 тисяч злотих (до 16 тисяч євро) і щонайменше 60% його запчастин будуть виробляти польські підприємства.

Видання відзначає, що у планах з розвитку польського енергетичного сектора закладено, що в 2020 році у Польщі має бути щонайменше 75 тис. зареєстрованих автівок із електричним двигуном, а ще через п’ять років таких транспортних засобів мало би бути вже аж 1 млн.

Польський уряд для заохочення майбутніх власників авто з електричним або гібридним двигуном планує запровадити податкові пільги та нульову ставку податку на додану вартість.

Паралельно з цими заходами у Польщі планують встановити вищу оплату за користування старшими автівками із двигунами внутрішнього згоряння, що виділяють велику кількість шкідливих газів в атмосферу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.