Уряд Польщі запропонував новий законопроект "За життя" для підтримки сімей

Середа, 2 листопада 2016, 16:46

У Польщі до Сейму надійшов урядовий законопроект "За життя", який дозволить надати підтримку вагітним жінкам та їхнім дітям, з особливим акцентом на потребах дітей з важкими генетичними вадами та невиліковними хворобами.

Про це повідомляє Польське радіо.

У четвер, 3 листопада, документом займеться Комісія соціальної політики та сім’ї.

Законопроект стосується "підтримки в плані доступу до охорони здоров’я та інструментів політики на користь сім’ї; йдеться про гарантовані послуги для вагітних жінок та їхніх дітей, з особливим акцентом на потребах дітей, в яких діагнозовано важкі генетичні вади та невиліковні хвороби, що загрожують їхньому життю, і які розвинулися у пренатальний період розвитку дитини або виникли під час пологів".

Створення урядової програми "За життя" прем’єр-міністр Беата Шидло анонсувала у жовтні, коли Сейм відхилив законопроект громадянського комітету "Стоп абортам", що повністю забороняв виконання абортів та передбачав кримінальну відповідальність для жінок, котрі перервали вагітність.

Як сказала тоді Беата Шидло, польський уряд запропонує програму, яка б пропонувала різні можливості підтримки для сімей, які виховують неповносправних дітей.

"Це комплексна програма підтримки, починаючи від медичної опіки і завершуючи психологічною допомогою та спеціалізованими координаційно-виховними центрами опіки", - заявляла наприкінці жовтня Шидло щодо пропозиції уряду.

Нагадаємо, Сейм Польщі відхилив скандальний законопроект комітету "Стоп аборту", який передбачав повну заборону і криміналізацію абортів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: