У Бельгії міністр з міграції відмовився платити штраф, в нього конфіскували меблі

фото
Середа, 2 листопада 2016, 19:28

Судові пристави конфіскували офісні меблі бельгійського секретаря з міграції і політики надання притулку Тео Франкена після того, як він не сплатив накладені на нього судом штрафи за відмову в наданні притулку сирійській сім'ї.

Про це повідомляє ВВС.

Франкен стверджує, що сімейні зв’язки в Бельгії у прохачів притулку слабкі, і він не буде відкривати двері для "хаотичного притулку".

Міністр відмовився платити штраф у 4000 євро на день – наразі загальний штраф вже перевищив 30 тисяч євро.

Міністр розмістив фотографію порожнього офісу партії на своїй сторінці у Facebook.

 

"З меблями або без ми продовжимо працювати. Моя команда і я завжди можуть у будь-якому випадку просити політичний притулок в офісі мого доброго колеги і друга (глави МВС) Жана Жамбона", - пожартував він.

Сім'я, яка шукає притулку, має двох дітей п'яти та восьми років і має підтримку бельгійською сім'ї, які пообіцяли оплатити всі їх витрати. Родина проживає в Алеппо і їхній будинок був зруйнований.

Батько залишив місто в серпні для поїздки в сусідній Ліван, щоб клопотати про надання притулку в бельгійському консульстві. Він заявив, що не хоче піддавати сім'ю ризику при перетині Середземного моря.

"Суд встановив, що їх ситуація виняткова. Це дуже актуально для нас: ситуація в Алеппо погіршується. Триває наступ, і ми втратили контакт з нашими клієнтами", - сказав адвокат родини.

Франкен раніше заявляв, що сім'я повинна особисто подавати прохання на притулок у Лівані, і що суди не повинні визначати політику надання притулку.

Він стверджує, якщо видати дозвіл цій сім'ї, тоді йому доведеться відправити кожному сирійцю тримісячну візу, навіть якщо вони не мали ніякого зв'язку з Бельгією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: