У Німеччині суд виправдав 7 учасників "поліції шаріату"

Вівторок, 22 листопада 2016, 09:21

Суд у західному німецькому місті Вупперталь виправдав всіх сімох підсудних у справі про так звану поліцію шаріату, які у 2014 році в захисних жилетах з написом "поліція шаріату" почали незаконно патрулювати місця скупчення молоді.

Про це повідомляє видання Die Zeit.

Обвинувачення, яке було висунуто щодо сімох підсудних, стосувалося порушення заборони на публічне носіння службового одягу.

Німецький суд постановив, що сім підсудних, які сформувалися в минулому році в так звану поліцію шаріату не порушували закон.

У рішенні суду йдеться про те, що навіть поліція спочатку не виявила підстав для підозр щодо цих чоловіків, а їх засудження "було б помилкою".

Зазначимо, що поява в 2014 році так званої поліції шаріату викликала обурення в Німеччині.

Нагадаємо, у 2014 році люди в захисних жилетах з написом "поліція шаріату" почали незаконно патрулювати місця скупчення молоді. Чоловіки зверталися до молодих мусульман з закликами не відвідувати дискотеки, казино та бари.

У вересні 2014 року німецька поліція затримала дев'ятьох чоловіків, одягнених в помаранчеві куртки з написом "поліція шаріату". 

Представники "поліції шаріату" належать до салафітів, представники яких відхиляють будь-які спроби модернізації релігії.

Раніше повідомлялося, що суд німецького міста Вуперталь звільнив з-під варти девʼятьох учасників так званої "поліції шаріату" міста, яких поліція затримала у вересні минулого року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: