На саміті відверто обговорили безвіз, і ми вдячні Юнкеру – Геращенко

Четвер, 24 листопада 2016, 16:55

Україна і ЄС на саміті мали відверту і щиру розмову щодо безвізового режиму, і Україна вдячна президенту Єврокомісії Жан-Клоду Юнкеру.

Про це заявила журналістам перший віце-спікер Верховної ради Ірина Геращенко після саміту Україна-ЄС, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Це була дуже відкрита і щира розмова, де українська сторона демонструвала сильну позицію, тому що правда на нашому боці, і ми достатньо відверто говорили з європейською стороною про те, що немає ніяких виправдань зволіканням з виконанням європейською стороною своїх зобов’язань в рамках ПДВЛ. Україна все виконала" - сказала вона.

"І тому українська сторона сьогодні не "попрошайнічає", а звертається до європейської сторони демонструвати відповідальну позицію", - наголосила Геращенко.

При цьому вона заявила, що українська сторона вдячна Жану-Клоду Юнкеру за слова про те, що питання безвізового режиму для України має бути вирішене до кінця року.

"Ми дякуємо президенту Юнкеру коли він говорить про те, що до кінця року питання безвізового режиму має бути вирішене, це вже відповідальність і справа честі європейської сторони", - сказала Геращенко.

Як повідомлялося, на саміті Україна-ЄС президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що питання безвізового режиму до України має бути вирішене до кінця року.

"Сьогодні вранці я мав розмову з президентом Олландом і говорив з канцлером Меркель, і можу запевнити, що проблема буде вирішена до кінця року", – сказав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.