У МЗС РФ вкотре заявили, що Україна "саботує" реалізацію Мінських угод

П'ятниця, 25 листопада 2016, 11:21

У Міністерстві закордонних справ РФ заявили, що Україна "відверто саботує" реалізацію Мінських угод щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Про це йдеться в заяві МЗС РФ.

"Пробуксовує" робота контактної групи та її профільних підгруп. Відповідальність за це лежить на київській владі, яка відверто саботує реалізацію Мінських угод", - йдеться в заяві.

"В таких умовах свою задачу російська сторона бачить в тому, щоб закликати західних партнерів, що мають вплив на керівництво України, спонукати Київ неухильно дотримуватися взятих на себе зобов'язань в рамках мінського процесу", - йдеться в повідомленні МЗС РФ.

Повідомляється, що з урахуванням наявної домовленості лідерів "нормандської четвірки" за підсумками саміту в Берліні 19 жовтня 2016 р. і відповідного запрошення, що надійшло від Німеччини і Франції, МЗС Росії готується до проведення в Мінську 29 листопада нової зустрічі міністрів закордонних справ у "нормандському" форматі. 

Нагадаємо, глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що готовий взяти участь у зустрічі в "нормандському форматі", якщо це не буде зустріч заради зустрічі.

Раніше у РФ заявляли, що можливість зустрічі глав МЗС у нормандському форматі поки не розглядається, оскільки не узгоджена "дорожня карта" щодо Донбасу, яку вони повинні схвалити.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.