Сирійський уряд відкидає звинувачення щодо використання хімічної зброї

Понеділок, 28 листопада 2016, 17:55

У сирійському уряді відкидають звинувачення щодо використання хімічної зброї під час п'ятирічного конфлікту в країні та заявляють, що проти уряду ведеться скоординована "кампанія брехні".

Про це повідомляє AFP.

"Безліч звинувачень, зроблених у деяких західних колах без будь-яких вагомих доказів, щодо відповідальності сирійського уряду у використанні токсичних хімічних речовин є частиною скоординованої кампанії брехні, яка повторюється", - заявив заступник міністра закордонних справ Сирії Фейсал Мекдад.

Про це Мекдад заявив на щорічній конференції країн, що входять до Конвенції про заборону хімічної зброї.

Повідомляється, що режим сирійського президента Асада та угруповання "Ісламська держава" підозрюються у застосуванні хімічної зброї в ході конфлікту.

Понад 300 тисяч осіб були вбиті, починаючи з 2011 року.

Нагадаємо, Організація із заборони хімічної зброї засудила застосування заборонених отруйних речовин урядом Сирії і бойовиками терористичної організації "Ісламська держава".

Як повідомлялося, в секретній доповіді в Раді Безпеки ООН, підготовленій за підсумками 13-місячного розслідування, йдеться про те, що сирійські урядові війська в березні минулого року здійснили атаку в північно-західній провінції Ідліб із застосуванням забороненої хімічної зброї.

Це було третє подібне звинувачення ООН на адресу сирійського режиму. У серпневій доповіді йшлося про дві інші атаки з використанням хлору. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.