Штайнмаєр: зустріч у Мінську принесла лише невеликий прогрес

Середа, 30 листопада 2016, 07:36

На переговорах у "нормандському форматі" в Мінську досягнуто лише невеликого прогресу.

Про це заявив після завершення зустрічі глав МЗС України, Німеччини, Франції та Росії німецький міністр Франк-Вальтер Штайнмаєр, передає Deutsche Welle.

За його словами, погоджено подальше відведення військ від лінії розмежування на Донбасі, а також домовлено про здійснення до кінця цього року обміну великої кількості полонених.

Німецький міністр уточнив, що кількість зон для відведення військ збільшиться від трьох до семи, а Червоний Хрест отримає доступ до полонених і організовуватиме обмін ними.  

Водночас міністри не змогли домовитись щодо "дорожньої карти" втілення угод, підписаних у Мінську в лютому 2015 року щодо врегулювання конфлікту на Сході України. "Сьогодні з цим знову було важко", - наголосив Німеччини Штайнмаєр після чотиригодинних переговорів.

"Залишається багато відкритих питань, але цього вечора було відчутним бажання як з боку Росії, так і України, щоб ця робота не тільки продовжувалася, але й по можливості була доведена до кінця", - пояснив Штайнмаєр.

Нагадаємо, глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що дискусія міністрів закордонних справ країн "нормандського формату" про "дорожню карту" врегулювання ситуації на Донбасі була короткою, через те, що російська сторона не погоджується на ключові пріоритети України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.