У Кракові дрони полюватимуть за тими, хто вночі палить вдома сміття

Середа, 30 листопада 2016, 10:43

Рада польського міста Краків може ухвалити рішення відстежувати тих, хто вдома палить сміття у нічний час.

Як повідомляє TVN24, на такі кроки міські депутати можуть піти для того, щоб посилити боротьбу зі смогом, який є великою проблемою для міста.

"Пропозиція надійшла від фракції краківських депутатів, які борються із забрудненням повітря", – йдеться у повідомлення

Депутати вже подали проект постанови на розгляд міської ради. Планується, що безпілотники, оснащені спеціальними датчиками, літатимуть над містом і відстежуватимуть концентрацію шкідливих речовин у повітрі над будинками.

"Не йдеться про перевірку концентрації різних шкідливих речовин. Ми хочемо зосередитися на виявленні речовин, таких як стирол або ціаністий водень, тобто тих, які утворюються від спалювання сміття", – пояснює Лукаш Вантух, представник депутатської групи.

Планується, що дрони літатимуть у нічний час, тобто тоді, коли міська варта не може ефективно здійснювати контроль за спаленням сміття.

За задумкою депутатів, датчики з безпілотників щоранку мають передавати інформацію до міської поліції, яка має перевірити будинок, в якому палиться сміття, і застосувати відповідні санкції до його мешканців.

Депутати міської ради мають проголосувати за проект рішення 7 грудня 2016 року.

Відзначимо, що Краків, як і багато інших великих міст Польщі, вже не перший рік потерпають від смогу.

Влада міст по-різному бореться з цим явищем.

Так, на початку року для того, аби зменшити концентрацію шкідливих речовин у повітрі, у Кракові для водіїв приватних авто зробили безкоштовним міський транспорт.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.