Чорногорія заявила, що росіяни планували вбити прем'єра Джукановича

Неділя, 6 листопада 2016, 20:21

Влада Чорногорії заявила, що "російські націоналісти" планували вбити прем'єр-міністра країни Міло Джукановича, щоб привести до влади опозиційну партію.

Про це заявив прокурор Мілівоє Катніч, повідомляє Reuters.

"Організатори цієї злочинної групи були націоналістами з Росії, які були переконані, що уряд Чорногорії під керівництвом Міло Джукановича не може бути змінений на виборах і його треба повалити силою", - сказав Катніч.

За його словами, підозрювані планували вбити прем'єр-міністра і допомогти опозиційній партії захопити парламент. Прокурор не назвав партії, які підозрювалися у зв'язках з групою.

16 жовтня в день парламентських виборів у Чорногорії заарештували 20 громадян Сербії, звинувативши їх у плануванні збройних нападів на державні установи.

Опозиційні партії заявили, що вся операція була сфабрикована і звинувачують Джукановича у використанні служб безпеки для продовження свого керівництва країною, яке триває вже чверть століття.

Перед голосуванням Джуканович заявив, що Росія фінансує опозицію для того, щоб зірвати майбутнє членство Чорногорії у НАТО. Опозиційні партії, багато з яких насправді виступають за НАТО, заперечують це.

"Органи державної влади з'ясували, що злочинна група була сформована на території Чорногорії, Сербії і Росії з завданням вчинити акт тероризму", - сказав прокурор, додавши, що розслідування проводилося у співпраці з сербською владою.

Наприкінці жовтня видання Danas повідомило, що кілька громадян РФ були депортовані з Сербії за підозрою у причетності до планування терористичних акцій під час виборів у сусідній Чорногорії 16 жовтня.

В РФ заперечили факт депортації, а прем’єр Сербії навіть не став коментувати цю інформацію.

Нагадаємо, 30 жовтня поліція Сербії виявила декілька ручних гранат, гранатомет і велику кількість боєприпасів для автомату і снайперської зброї неподалік від будинку прем’єр-міністра Александра Вучича.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.