Британські літаки-розвідники призупинили участь в кампанії проти ІДІЛ

Понеділок, 7 листопада 2016, 16:02

Розвідувальні літаки британських Королівських ВПС, в тому числі ті, що беруть участь кампанії проти терористичного угруповання "Ісламська держава", припинили польоти після виявлення несправностей електрообладнання.

Про це повідомляє ВВС.

Несправність була виявлена в ході планових технічних оглядів. Шість розвідувальних Sentry Е-3D, у тому числі двоє призначених для допомоги повітряній кампанії в Сирії та Іраку, можуть бути припинити польоти на кілька тижнів.

"В результаті планових технічних оглядів на літаках E-3D Sentry була виявлена проблема безпеки електропроводки і системи кондиціонування салону", - сказав представник британських ВВС.

 Sentry Е-3D 

Це вже другий випадок за чотири роки, коли літаки вимушені призупиняти польоти через технічні несправності.

Два літаки Sentry Е-3D забезпечували координацію повітряно-десантних сил в рамках операції проти ІДІЛ, і допомагали іншим літакам коаліції уникати конфліктів один з одним.

Нагадаємо, на початку жовтня німецькі винищувачі Tornado, які розміщуються на турецькій базi "Інджирлік" і беруть участь і міжнародній кампанії проти угруповання "Ісламська держава", тимчасово припинили польоти через технічні проблеми.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.