Клінтон переможе Трампа з імовірністю 90% - опитування Reuters/Ipsos

Вівторок, 8 листопада 2016, 08:27

Демократ Гілларі Клінтон має близько 90 відсотків шансів перемогти республіканця Дональда Трампа і зайняти крісло президента США.

Про це свідчать дані опитування Reuters/Ipsos, які були опубліковані за кілька годин до початку сьогоднішнього голосування.

"Шанси Клінтон приблизно такі ж, як минулого тижня, і будь-яка відхилення в сторону Трампа у вівторок залежить від малоймовірного поєднання голосування з білих, чорних та іспаномовних виборців у шести або семи штатах", - зазначаються автори опитування..

Клінтон має підтримку близько 45 відсотків виборців, тоді як Трампа підтримують до 42 відсотків. Крім того, Клінтон має орієнтовно 303 голоси в колегії вибірників (для перемоги необхідно 270), тоді як Трамп - 235.

Також зазначається, що будь-яка комбінація з двох поразок Трампа у трьох штатах Флорида, Мічиган і Пенсильванія майже гарантовано приведе до перемоги Клінтон.

Трамп для перемоги також має розраховувати на більш високу явку серед республіканських білих виборців, ніж та, яка була в 2012 році.

Як повідомлялося, у США сьогодні проходить загальне голосування на виборах президента країни. Нинішній глава держави Барак Обама залишає свій пост після двох термінів президентства.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.