У Німеччині стурбовані економічною політикою Трампа - ЗМІ

Четвер, 1 грудня 2016, 10:54

Міністерство економіки Німеччини стурбоване тим, що майбутня економічна політики новообраного президента США Дональда Трампа може стримувати зростання найбільшої економіки світ.

Про це йдеться у внутрішньому документі міністерства, який опинився у розпорядженні німецького ділового видання Handelsblatt, повідомляє Reuters.

Так, у документі йдеться про те, що економічна політика Трампа "може чинити стримуючий вплив на зростання найбільшої в світі економіки у середньостроковій перспективі після початкового імпульсу".

Експерти міністерства передбачають, що стимулювання економіки США, яке планує Трамп, спочатку дадуть поштовх економіці країни, проте обмеження у торгівлі та міграційній політиці позначаються на економіці у 2019 році.

"Негативний вплив торгових обмежень призведе до утворення економічних дисбалансі, що перешкоджатиме зростанню, призведе до підвищення інфляції і приведе фінансову сферу країни до обмежувальної грошово-кредитної політики", – йдеться у документі.

Агенція відзначає, що представник міністерства відмовився від коментарів.

Як відомо, новообраний президент США Дональд Трамп є прихильником протекціоністської економічної політики.

Одним з перших своїх кроків на посаді буде вихід з угоди про Транстихоокеанське  партнерство, про що він заявив у своєму відеозверненні до народу США від 21 листопада.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.