ЄС обіцяє розширити санкції проти сирійського режиму

Субота, 10 грудня 2016, 12:49

Євросоюз анонсував розширення санкцій проти сирійського режиму у зв’язку з погіршенням ситуації в Алеппо.

Про це йдеться у заяві високого представника ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріки Могеріні.

В ЄС нагадали, що з початку наступу сирійського режиму і його союзників, особливо Росії, інтенсивність та масштаби повітряних бомбардувань східного Алеппо викликали масові жертви серед цивільного населення і спустошили великі райони міста, викликавши жахливий погіршення ситуації в Сирії.

"ЄС знову заявляє про своє рішуче засудження таких навмисних надмірних, непропорційних і не вибіркових нападів на цивільних осіб, гуманітарний та медичний персонал, а також на цивільну інфраструктуру, такуяк школи і лікарні" - йдеться у заяві.

Могеріні наголосила, що на сирійському режимі лежить основна відповідальність за захист мирних жителів. Вона закликала до негайного припинення нападів, які містять всі ознаки порушення міжнародного гуманітарного права.

"Особи, відповідальні за будь-які порушення, злочини проти людяності, воєнні злочини повинні бути притягнуті до відповідальності" - заявила Могеріні.

"У цьому контексті ЄС буде діяти оперативно, відповідно до встановлених процедур, з метою ведення додаткових обмежувальних заходів проти Сирії, спрямованих на фізичних і юридичних осіб, що підтримують режим, який проводить репресії", - йдеться у заяві.

Санкції Євросоюзу поширюються більш ніж на 230 громадян Сирії, 69 компаній і організацій. У листопаді Брюссель запровадив штрафні заходи щодо сімнадцяти сирійських міністрів і керівника Центробанку Сирії. Санкції включають заборону на в'їзд до країн ЄС і заморожування активів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.