Експертні організації звернулися до Європарламенту та Євроради щодо українського безвізу

Вівторок, 13 грудня 2016, 16:09

Українська експертна спільнота виступила зі зверненням до Європарламенту та Європейської ради щодо безвізового режиму між Україною та ЄС.

Звернення опубліковані на сайті Реанімаційного пакету реформ.

У зверненні до Європарламенту експерти, зокрема, привітали схвалення ключовим комітетом механізму призупинення безвізових режимів і висловили сподівання що це відкриє шлях до ухвалення рішення про скасування віз для України та Грузії.

"Ми закликаємо президента Європарламенту Мартіна Шульца підняти на саміті ЄС питання негайного початку тріалогу щодо візової лібералізації для України" - йдеться у зверненні до ЄП.

"Ми закликаємо лідерів країн-членів ЄС підтвердити на саміті ЄС, що Україна виконала всі вимоги для лібералізації візового режиму, а також схвалити політичне рішення про негайний запуск тріалогу і подальшої візової лібералізації для громадян нашої країни" - сказано у зверненні до Європейської Ради.

Експерти наголосили, що рішення про безвізовий режим для України має вирішальне політичне значення.

"Рівень довіри наших громадян до ЄС і проєвропейських реформ, палко підтримуваний українським експертним співтовариством, залежить від того, наскільки швидко буде прийнято це рішення" - заявили українські організації.

Як повідомлялося, Європарламент переніс розгляд українського безвізу на лютий.

Датою  розгляду питання про скасування віз для громадян Грузії і досі лишається 18 січня.

Як повідомляла "Європейська правда", згодом розгляд безвізового режиму для України та Грузії знову може бути об'єднаний в один пакет - саме такий план передбачений рішенням країн-членів.

Детальніше про це - в статті "#колибезвіз: внутрішні документи ЄС щодо скасування віз для України та Грузії".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: