Нідерланди хочуть поширити свої пропозиції щодо асоціації з Україною на всі країни ЄС

Четвер, 15 грудня 2016, 08:20

Нідерланди у своїх пропозиціях відносно умов завершення ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС наполягають, щоб ці "заперечення" мали юридичну силу для усіх країн Євросоюзу, які вже давно ратифікували міжнародно-правовий документ.

Про це повідомляє Укрінформ, з посиланням на джерела у дипломатичних колах ЄС.

"Нідерланди хочуть юридичних зобов’язань у контексті додатку до Угоди, що є юридично зобов’язуючими для усіх країн-членів Євросоюзу. Без такої умови не буде завершення Асоціації з боку голландської сторони", - зазначив співрозмовник агентства.

Водночас дипломат наголосив, що такі умови для ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС – є проблемою самих Нідерландів, де Кремль спровокував зловживання принципом прямої народної демократії через референдум 6 квітня.

"У всіх немає занепокоєнь із цих вигаданих причин. Чому ми повинні підписуватися під цим?" - зазначив дипломат із дружньої до України держави.

Нагадаємо, багато країн висловлюють невдоволення пропозиціями щодо ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС, які проштовхує уряд Нідерландів.

Раніше повідомлялося, що вимоги уряду Нідерландів не мають на меті зміни тексту Угоди про асоціацію – йдеться про окремий документ, який повинен мати обов’язковий характер. Якщо країни ЄС пристануть на умови Нідерландів, прем’єр Марк Рютте не стане пропонувати парламенту відмовитися від ратифікації української угоди.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.