Зі східного Алеппо відновлюється евакуація людей – ЗМІ

Неділя, 18 грудня 2016, 15:42

Сирійське державне телебачення повідомило в неділю, що зі сходу Алеппо починається евакуація людей за угодою між урядом і опозицією.

Про це повідомляє Reuters.

Так, відомо, що евакуація мирних мешканців з контрольованого сирійською опозицією східного Алеппо відбуватиметься в обмін на евакуацію людей з сіл Аль-Фуа і Кефрая, які в облозі військ опозиції.

За даними Al-Ikhbariya TV, близько 1200 мешканців будуть евакуйовані зі сходу Алеппо в обмін на аналогічну кількість цивільних з двох сіл у провінції Ідліб.

Коли евакуйовані із сіл благополучно прибудуть в райони, контрольовані урядом, бійцям опозиції з Алеппо і членів їх родин буде дозволено вийти з Алеппо.

Агенція відзначає, що у документі, який цитує ліванське угруповання "Хезболла" Аль-Манар і потрапив до Reuters через повстанців і активістів говориться про те, що угода передбачає обмін 2 500 громадян з Аль-Фуа і Кефраї в обмін на евакуацію людей з східного Алеппо.

Після цього ще 1500 мають залишити Аль-Фуа і Кефраю в обмін на евакуацію 1500 осіб з Мадайї та сусіднього міста Забадані, яке перебуває в облозі урядових військ.

Раніше повідомлялося, що в Алеппо сирійський уряд та опозиція досягли нової угоди щодо евакуації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: