Глава МВС Польщі: голосування в Сеймі в п'ятницю без опозиції було законним

Понеділок, 19 грудня 2016, 13:15

Міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Блащак переконаний, що п'ятничне голосування в Сеймі з питання держбюджету на 2017 рік і по законопроекту про зміну розміру пенсій колишнім співробітникам Служби безпеки ПНР відбулося без порушень законодавства.

Про це повідомляє Польське радіо.

Окрім того, Маріуш Блащак додав, що не в МВС немає жодних сумнівів ані щодо процедури голосування, ані щодо місця, де голосування відбувалося.

 "Був кворум, а засідання в Колонному залі, куди довелося перейти з-за протесту опозиційних депутатів, проходило не вперше. Метод підрахунку голосів без допомоги електронних систем також використовувався раніше. Все згідно із законом", – відзначив глава польського МВС.

Як відомо, минулої п'ятниці на знак протесту проти виключення з участі в засіданні парламенту депутата від партії "Громадянська платформа" Міхала Щерби і планованих змін в роботі журналістів у Сеймі, опозиція заблокувала трибуну парламенту.

Через це маршалек польського Сейму Марек Кухцінський переніс засідання до іншої зали в будівлі Сейму, де відбулося голосування без участі опозиції.

Раніше повідомлялося, що польська опозиція планує оскаржити такі дії спікера нижньої палати польського парламенту і готує відповідне подання до прокуратури Польщі.

Як відомо, правляча партія Польщі "Право і Справедливість" заявила про намір створити при Сеймі Медійний центр, який стане ключовим місцем взаємодії політиків і журналістів. Нинішня влада планує обмежити журналістам доступ до будівлі Сейму лише першим поверхом. 

Такі плани викликали масові протести журналістів та опозиції, які тривають вже протягом кількох днів, і, за інформацією організаторів акцій, будуть тривати до вівторка, коли опозиція вимагає провести засідання заблокованого наразі парламенту і провести обговорення держбюджету.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: