Україна та ЄІБ підписали 4 угоди щодо фінансової допомоги на суму 600 млн євро

Понеділок, 19 грудня 2016, 16:09

Україна та Європейський інвестиційний банк підписали 4 угоди щодо фінансової допомоги на суму 600 млн євро у сферах вищої освіти, енергозбереження, транспортної інфраструктури та малого і середнього підприємництва.

Церемонія підписання відбулася сьогодні у Брюсселі в приміщенні Єврокомісії у присутності віце-президента Єврокомісії з питань енергетичного союзу Мароша Шефчовича, першого віце-прем’єр-міністра України – міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва та віце-президента  Європейського інвестиційного банку Вазіла Гудака.

Між Україною та ЄІБ було підписано угоду про фінансування проекту "Вища освіта. Енергоефективність та сталий розвиток", угоду про фінансування "Проекту модернізації української залізниці", угоду про розвиток та модернізацію логістичної інфраструктури аграрної компанії "Нібулон" та угоду про підтримку малого та середнього бізнесу.

"Кредитними угодами, які ми підписуємо сьогодні, ми чітко підкреслюємо факт підтримки модернізації України у багатьох аспектах. Угоди щодо позик, які ЄІБ та уряд України підпишуть, важливі не лише з точки зору об'єму, а це близько 600 мільйонів євро, а важливі щодо тих сфер, на які вони виділяються", - заявив віце-президент Єврокомісії з питань Енергетичного Союзу Шефчович перед церемонією підписання угод.

"В Україні відбуваються великі зміни та важливі реформи, які не є легкими як для населення, так і для уряду. Для нас (надання допомоги - Ред.) - це лише один із моментів підтримки України, і це не останні наші операції", - заявив віце-президент Європейського інвестиційного банку Гудак.

Окрім того, між Україною та ЄІБ було підписано Меморандум про взаєморозуміння, який має на меті посилення співпраці.

Меморандум від української сторони підписав перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, а зі сторони ЄІБ - віце-президент Європейського інвестиційного банку Вазіл Гудак.

Нагадаємо, Євросоюз виділить Україні понад 100 млн євро для комплексної реформи системи державного управління.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.