Теракт в Берліні: пасажиром авто був поляк, національність водія не встановлена

Вівторок, 20 грудня 2016, 08:08

Мертвий пасажир авто, що протаранило натовп на різдвяному ярмарку в Берліні, був громадянином Польщі, в той час як національність підозрюваного у вчинені наїзду на людей поки не встановлена.

Про це з посиланням на дані поліції повідомляє Morgenpost.

"Поліція повідомила, що мертва особа в кабіні водія є громадянином Польщі. За кермом сидів не він", – йдеться у повідомленні.

"Особа підозрюваного водія вантажівки досі станом на ранок вівторка досі не встановлена. За непідтвердженими даними, він може бути пакистанцем або афганцем, за інформацією джерел DPA серед силовиків", – йдеться відзначає видання.

За непідтвердженою інформацією, підозрюваний є біженцем, який прибув до Німеччині в лютому.

"Зрештою, немає ніякої впевненості (у національній приналежності підозрюваного – ред.), оскільки затриманий чоловік використовував різні імена", – додає Morgenpost. 

Раніше повідомлялося, що внаслідок наїзду вантажівки в натовп людей на різдвяному ярмарку в Берліні в понеділок ввечері загинули щонайменше 12 осіб, ще 49 людей отримали поранення.

Нагадаємо, ввечері 19 грудня у берлінському районі Шарлоттенбург вантажівка в'їхала у натовп людей, які відпочивали на різдвяному ярмарку.

Як відомо, ІДІЛ взяла на себе відповідальність за смерті людей на ярмарку в Берліні внаслідок наїзду вантажівки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.