Група депутатів ВРУ закликає світову спільноту посилити санкції щодо РФ через Сирію

Четвер, 22 грудня 2016, 12:57

Група депутатів Верховної ради України закликає світову спільноту посилити санкції щодо Російської Федерації через її дії у Сирії.

Про це йдеться у заяві групи депутатів "щодо злочинних дій режиму президента Сирії Башара аль-Асада та Росії в Сирії", опублікованій на сайті Верховної ради.

Відповідну заяву ініціювали перший заступник голови ВРУ Ірина Геращенко, голова комітету ВРУ у закордонних справах Ганна Гопко та заступник голови комітету ВРУ з питань європейської інтеграції Марія Іонова.

Група депутатів закликає всі причетні сторони до конфлікту у Сирії негайно припинити воєнні дії, а також звертається до світової спільноти "посилити санкції проти Російської Федерації, яка є співучасницею воєнних злочинів у Сирії". 

Окрім того, група депутатів закликає "міжнародні організації, насамперед ООН, Лігу арабських держав, Організацію ісламського співробітництва та прогресивні держави світу вживати всі можливі заходи, використовувати всі наявні інструменти впливу на головних винуватців затягування кривавого терору - Дамаск і Москву - з метою примусити їх виконувати свої зобов'язання з гуманітарного права".

Нагадаємо, Генасамблея ООН схвалила 21 грудня резолюцію про створення слідчого органу для допомоги в розслідуванні воєнних злочинів, скоєних у Сирії з 2011 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.