Більше 20 турецьких військових просять притулку у США

П'ятниця, 23 грудня 2016, 13:59

Більше двох десятків турецьких військових, які були направлені в команду НАТО в американському Норфолку, штат Вірджинія, просять притулку в США, побоюючись репресій з боку президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана.

Про це повідомляє американське National Public Radio.

"Турецькі військові ВМС, ВПС та армійські офіцери звинувачуються у причетності до невдалої спроби перевороту проти Ердогана. Деякі з них були направлені в США та перебувають тут протягом трьох років. Режим в Анкарі чинить тиск на членів їх сімей, щоб вони поверталися назад додому", - повідомляє National Public Radio.

"Я вчора розмовляв по телефону зі своїм братом. Він повідомив мені, що поліцейські приїхали, щоб заарештувати мене. Якщо б я був у Туреччині зараз, мене б затримали", - розповів один із офіцерів.

Офіцери заявляють, що тільки один їхній колега повернувся назад до Туреччини після звільнення урядом. У Туреччині він був затриманий та поміщений у в'язницю.

У свою чергу представник Міграційної і митної поліції США повідомив, що він не може коментувати прохання про надання притулку іноземцями, посилаючись на правила конфіденційності.

Нагадаємо, у Туреччині суд видав ордери на арешт 530 високопоставлених військовослужбовців за підозрою у зв'язках з Фетхуллахом Гюленом, опозиційним проповідником, якого турецька влада звинувачує в організації спроби перевороту у липні 2016-го року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.