Ле Пен та Фарадж заявили, що Шенген загрожує громадській безпеці

П'ятниця, 23 грудня 2016, 15:49

Провідні євроскептики заявили, що Шенгенська зона несе загрозу громадській безпеці, оскільки саме відкритість європейських кордонів у рамках Шенгенського договору дозволила нападнику на різдвяний ярмарок втекти з Берліна у Францію та згодом в Італію, де він був застрелений.

Про це заявили лідер французьких ультраправих Марін Ле Пен та британський депутат Найджел Фарадж, передає Reuters.

"Ця втеча у як мінімум в дві або три країни свідчить про повну катастрофу безпеки щодо Шенгенської угоди", - заявила Ле Пен.

"Я нагадую про свою обіцянку повернути Франції повністю контроль щодо суверенітету, своїх національних кордонів, щоб покласти кінець наслідкам Шенгенської угоди", - додала вона.

"Якщо чоловік, якого вбили у Мілані, є нападником з Берліна, то Шенгенська зона, виявляється, несе загрозу громадській безпеці. Це потрібно змінити", - йдеться в заяві Фараджа.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Італії Марко Мінніті підтвердив, що сьогодні, 23 грудня, в передмісті Мілана застрелили громадянина Тунісу Аніса Амрі, якого вважають виконавцем теракту на ярмарку у Берліні.

Раніше повідомлялося, що внаслідок наїзду вантажівки в натовп людей на різдвяному ярмарку в Берліні ввечері 19 грудня загинули щонайменше 12 осіб, ще 49 людей отримали поранення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.