Меркель вимагає пришвидшити депортацію туніських нелегалів з Німеччини

Субота, 24 грудня 2016, 13:25

Канцлер Німеччини Ангела Меркель в розмові з президентом Тунісу Беджі Каїдом Ес-Себсі заявила про необхідність прискорити процес депортації громадян цієї країни, яким було відмовлено в наданні притулку в ФРН.

Про це повідомляє Reuters.

Виступаючи із заявою після того, як італійська поліція застрелила тунісця, підозрюваного у нападі на різдвяний ярмарок у Берліні, Меркель заявила, що інцидент викликає багато питань, і уряд країни вживе заходів для підвищення безпеки.

"Ми досягли прогресу в цьому році щодо дуже важливого питання про депортацію громадян Тунісу, які не мають права на перебування в Німеччині", - сказала Меркель.

"Я сказала президенту Тунісу, що ми повинні значно прискорити процес депортації та збільшити число людей, яких треба відправити назад", - додала вона.

Нагадаємо, внаслідок наїзду вантажівки в натовп людей на різдвяному ярмарку в Берліні ввечері 19 грудня загинули щонайменше 12 осіб, ще 49 людей отримали поранення.

Згодом стало відомо, що поліція розшукує громадянина Тунісу за підозрою у причетності до теракту.

23 грудня міністр внутрішніх справ Італії Марко Мінніті підтвердив, що в передмісті Мілана застрелили громадянина Тунісу Аніса Амрі, якого вважають виконавцем теракту на ярмарку у Берліні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: