Різдвяні ярмарки Берліна відкрилися після теракту, підозрюваний в розшуку

Четвер, 22 грудня 2016, 08:25

Різдвяні ярмарки Берліна були знову відкриті від вечора середи, проте ярмарок, який став ціллю терориста 19 грудня залишається зачиненим, розшук тунісця, якого підозрюють у здійснені теракту продовжується.

Про це пише Deutsche Welle.

Поліція продовжує розшук 24-річного тунісця, який є головним підозрюваним у здійсненні теракту на різдвяному ярмарку в Берліні 19 грудня, коли вантажівка протаранила натовпі людей, внаслідок чого загинули 12 осіб.

Тим часом, відзначає видання, німецький кабінет міністрів схвалив законопроект щодо посилення відеоспостереження.

Клаус Бульон, які наразі є спікером від імені 16 регіональних міністрів внутрішніх справ Німеччини заявив про посилення посилення заходів безпеки в усіх федеральних землях.

"У нас буде більше патрулів, офіцери будуть озброєні автоматичною зброєю", – відзначив він.

Поліція посилить таким чином охорону понад 1400 різдвяних ярмарків по всій країні.

Як відомо, поліція розшукує 24-річний тунісця Аніса Амрі, влада запропонувала нагороду за інформацію про підозрюваного.

Міністр внутрішніх справ землі Північний Рейн-Вестфалія Ральф Єгер, сказали, що заявка Амрі про надання притулку було відхилена в липні 2016 року.

Тунісець прибув до Німеччини в липні 2015 року і був у Берліні, починаючи з лютого 2016.

Амрі був під наглядом з березня до вересня, але не було ніяких доказів поведінки, яка б становила загрозу громадській безпеці.  

У поліції Тунісу заявили, що вони допитали родичів Амрі. Батько Амрі повідомив, що його син виїхав з Тунісу сім років тому і провів рік у в'язниці в Італії до приїзду в Німеччину минулого року.

Нагадаємо, внаслідок наїзду вантажівки в натовп людей на різдвяному ярмарку в Берліні ввечері 19 грудня загинули щонайменше 12 осіб, ще 49 людей отримали поранення.

Пізніше стало відомо, що у кабіні вантажівки було знайдене тіло польського водія авто, тоді як нападнику вдалося втекти і його досі розшукує поліція.

Згодом стало відомо, що поліція розшукує громадянина Тунісу за підозрою у причетності до теракту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.