Україна закликає держави-члени ООН посилити тиск на РФ за репресії проти українців

Четвер, 29 грудня 2016, 11:04

Україна закликає держави-члени ООН посилити тиск на РФ у зв’язку з триваючими репресіями, незаконними затриманнями, обшуками й арештами, а також тортурами й жорстоким поводженням щодо громадян України.

Про це йдеться в заяві МЗС України.

"Міністерство закордонних справ України висловлює категоричний протест Російській Федерації у зв’язку з триваючими репресіями, незаконними затриманнями, обшуками й арештами, а також тортурами й жорстоким поводженням щодо громадян України", - йдеться в заяві.

"Держава-агресор продовжує ігнорувати взяті на себе зобов’язання в рамках Мінських домовленостей щодо обміну заручників і незаконно утримуваних осіб за принципом "всіх на всіх", - повідомили в МЗС.

У заяві Міністерства зазначено, що на території РФ утримуються щонайменше 17 українців за політичними мотивами.

"Ще більше наших співвітчизників безпідставно затримано та заарештовано на окупованому Кримському півострові", - повідомили в МЗС.

Крім того, понад сто українців у жахливих умовах утримуються російсько-терористичними силами в окупованих районах Донецької та Луганської областей.

"Закликаємо держави-члени ООН вжити подальших консолідованих кроків для посилення тиску на Російську Федерацію через злісне порушення нею ключових положень Загальної декларації прав людини", - йдеться у заяві МЗС.

Нагадаємо, Генасамблея ООН проголосувала за проект резолюції "Стан з правами людини у Автономній Республіці Крим та місті Севастополь (Україна)", підготовлений Україною.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.