Виборці в країнах ЄС незадоволені, але не хочуть нового Brexit - опитування

Четвер, 29 грудня 2016, 14:22

Виборці у Франції, Німеччині, Італії і Греції вважають, що їхні країни рухаються в неправильному напрямку, але у країнах немає настроїв йти шляхом Великої Британії в бік виходу з блоку.

Про це свідчать дані опитування WIN/Gallup, повідомляє Reuters.

Виборці незадоволені політикою влади у всіх країнах Європейського Союзу, але підтримка членства в ЄС залишається вище 60% в більшості найбільших держав-членів.

Опитування показало, що 89% виборців у Греції вважають, що їхня країна рухається в невірному напрямку. У Франції цей показник становить 82%, в Італії - 79% та у Німеччині - 62%.

У той час як виборці ЄС явно незадоволені, лише невелика частка людей готові голосувати за вихід із блоку: 36% у 15 європейських країнах, в яких проводилося опитування, включаючи Велику Британію.

Відсоток людей в Німеччині, Франції і Бельгії, які проголосують за те, щоб залишити ЄС, знизився порівняно із минулим роком.

У Фінляндії та Греції спостерігається зростання підтримки виходу з ЄС, до 40% із минулорічних 29% та до 46% із 38% відповідно.

"Те, що виділяється - це переважна думка громадян ЄС, що їхні країни рухаються в неправильному напрямку - найбільш помітно це у Франції та Греції, де створюється сприятливий грунт для правих популістських партій", - сказав представник компанії, яка проводила опитування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.