У Франції колишнього інтерна лікарні Марселя звинуватили у змові з ІДІЛ

П'ятниця, 30 грудня 2016, 12:59

У Франції колишнього інтерна лікарні в південному місті Марсель, якого підозрювали у плануванні поїздки до Сирії та Іраку, щоб приєднатися до ІДІЛ, звинуватили у змові з терористичною організацією.

Про це повідомляє Associated Press.

Офіс Паризької прокуратури заявив у п'ятницю, що підозрюваний, чия особа не розкривається, був затриманий в Туреччині якраз перед Різдвом та поміщений під варту.

Його звинувачують у злочинній змові з терористичною організацією.

Лікар-стажист, який працював у великій лікарні Марселя "Ла Тімоне" та публікував у соцмережах повідомлення, використовуючи мову ненависті, називав себе "Albistouri", де слово "al" використано з арабської, а "bistouri" перекладається як "скальпель".

Раніше повідомлялося, що на південно-заході Франції поліція затримала трьох чоловіків, одного з них підозрюють у плануванні теракту напередодні Нового року.

Нагадаємо, що режим надзвичайного стану діє у Франції від листопада 2015 року – його ввели після терактів 13 листопада у Парижі, які забрали життя 130 людей. Після цього його продовжували чотири рази.

Нещодавно новий прем’єр Франції Бернар Казньов  заявив про наміри продовжити надзвичайний стан до 15 липня наступного року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.