Депутати Європарламенту зустрілися з Асадом у Сирії

П'ятниця, 30 грудня 2016, 15:23

Неофіційна делегація депутатів від Латвії, Естонії та Італії, які є членами Європарламенту, зустрілися з президентом Сирії Башаром Асадом.

Про це повідомляє латвійське інформаційне агентство LETA.

За інформацією агентства, разом із латвійськими депутатами Андреєм Мамикінсом (член партії Соціалістів і демократів) та Тетяною Жданока (Російський Союз Латвії), до делегації також увійшли депутат ЄП від Естонії Яна Тоом (АЛДЄ) та депутат від Італії Стефано Маулу (ЄНП).

Окрім того, разом з неофіційною делегацією депутатів ЄП, Асада відвідала російська група на чолі з головою Комітету з міжнародних справ Костянтином Косачовим.

У Латвії міністр закордонних справ Едгарс Рінкевичс засудив візит латвійських депутатів та заявив, що зустріч з Асадом "неприпустима".

За даними агентства, радник міністра Мартін Дрегеріс повідомив, що такі зустрічі суперечать загальній позиції ЄС та санкціям, що були накладені на режим Асада.

"В ході зустрічі Мамикінс вручив Асаду срібну монету із зображенням Риги і сказав, що в Латвії чимало людей ставляться з симпатією до глави сирійської держави та до сирійців", - повідомляє Delfi.Lv.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.