У Франції працівникам дозволили ігнорувати робочі листи у вільний час

Субота, 31 грудня 2016, 13:28

Французькі компанії будуть зобов'язані гарантувати співробітникам "право відключатися" у вихідні дні і не відповідати на листи в робочій електронній пошті.

Про це повідомляє The Local.

З 1 січня у Франції набуде чинности новий закон "Про зайнятість", який зобов'язує організації з чисельністю понад 50 осіб почати переговори для визначення права працівників ігнорувати робочі електронні повідомлення.

Надмірне використання цифрових пристроїв є причиною вигорання на роботі та безсоння, а також проблем у стосунках працівників.

Заходи покликані вирішити так звану "завжди онлайн" культуру праці, що призвела до сплеску, як правило, неоплачуваної понаднормової роботи, і роботи працівників поза офісом.

Згідно з новим законом, компанії зобов'язані будуть погоджувати з працівниками домовленності про їхні правах і те, як вони можуть знизити вторгнення в їхнє приватне життя.

Якщо угода не буде досягнута, компанія повинна опублікувати статут, який би чітко визначав вимоги та права працівників у неробочий час.

Деякі великі групи, такі як Volkswagen і Daimler в Німеччині або атомна компаняї Areva і страховик АХА у Франції вже вжила заходів, щоб обмежити  обміну повідомленнями в неробочий час для зменшення вигоряння у працівників.

Деякі заходи включають зменшення використання  електронної пошти у вечірній час і у вихідні дні або навіть автоматичне знищення електронної пошти, яка надсилаеться співробітника, поки вони знаходяться у відпустці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: