Глава Пентагону сподівається звільнити Мосул від ІДІЛ до інавгурації Трампа

Понеділок, 5 грудня 2016, 14:32

Іракське місто Мосул можна відбити у терористів "Ісламської держави" до того моменту, як Дональд Трамп буде офіційно проголошений новим президентом США.

Про це заявив чинний міністр оборони США Еш Картер, повідомляє Reuters.

"Це, звісно, можливо, і знову ж таки, це буде жорстка боротьба", – сказав Картер, відповідаючи на питання, чи є можливим повернення Мосула до 20 січня, коли має відбутися інавгурація Трампа.

Агенція нагадує, що серія контратак ІДІЛ, починаючи з п'ятниці, затримала наступ елітних іракських військ на сході Мосула.

"Очевидно, завжди є якісь проблеми (з наступом), і це не завжди погода... Проте іракські сили безпеки готові до будь-яких несподіванок", – додав Картер.

Водночас іракські чиновники кажуть, що вони продовжують поступово витісняти бойовиків ІДІЛ, які наразі утримують близько трьох чвертей найбільшого міста на півночі Іраку.

Такий шалений опір означає, військова кампанія по захопленню Мосула, швидше за все, розтягнеться і на наступний рік, оскільки іракські війська прагнуть відбити місто, мінімізувавши жертви серед мирного населення.

Варто відзначити, що для операції зі звільнення Мосула наразі зосереджено 100 тис. бійців іракських урядових військ, курдських сил безпеки, які діють за повітряної і наземної підтримки очолюваної США коаліції проти ІДІЛ.

Як відомо, 17 жовтня іракські урядові сили за підтримки коаліції, яку очолює США, розпочали наступ, щоб повернути під свій контроль місто Мосул, захоплене терористичною організацією "Ісламська держава".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: