ЄС заборонив імпорт птиці з України через пташиний грип

Вівторок, 6 грудня 2016, 14:36

Україна отримала від Євросоюзу офіційне повідомлення про заборону експорту до ЄС м'яса птиці та продуктів з неї з усієї території України.

Про це з посиланням на Державну службу з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів України, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Така заборона від ЄС надійшла після реєстрації в Херсонській області високопатогенного пташиного грипу (H5).

У відомстві також повідомили, що з метою відновлення експорту з інших областей України, вільних від грипу птиці, і введення регіоналізації, до ЄС передано докладну інформацію про заходи, вжиті для ліквідації захворювання.

Також у зв'язку з виявленим у Херсонській області пташиним грипом введено заборону на поставки яєць з цієї області до Гонконгу.

У Держспоживслужбі повідомили також, що Україна поінформувала міжнародних торговельних партнерів про заходи, що вживаються з метою недопущення подальшого поширення захворювання, і направив відповідні звернення основним торговим партнерам про недопущення призупинення експорту продуктів птахівництва.

Агенція нагадує, що за даними Держстату, експорт птиці з України в січні-вересні 2016 року здійснювався лише до Європи і становив 2,37 тис. тонн на 36,37 млн, зокрема курей – 2,19 тис. тонн на $32,35 млн.

Нагадаємо, у листопаді в низці країн ЄС були виявлені спалахи пташиного грипу.

Так, наприкінці минулого місяця у голландському містечку Біддінгхейзен після виявлення спалаху пташиного грипу знищено 190 тис. птахів.

Раніше Швеція підвищила рівень загрози спалаху пташиного грипу через повідомлення про зафіксовані випадки захворювання у сусідній Данії.

Повідомлення про випадки захворювання на пташиний грипу на качиних та індичих фермах надійшли також з Угорщини та Австрії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: