Студент, що влаштував вибух в автобусі у Вроцлаві, визнаний осудним

Середа, 7 грудня 2016, 14:39

Студент, якого затримали за підозрою у вчиненні вибуху в одному з автобусів польського міста Вроцлав у травні цього року визнаний осудним.

Про це повідомляє TVN24.

"Підозрюваний визнаний осудним. Однак експерти вказали, що в момент вчинення злочину, Павел Р., значною мірою мав обмежену здатність усвідомлювати свої вчинки", – йдеться у повідомленні видання.

Видання відзначає, що за словами адвоката підозрюваного, такий висновок експертів означає можливість пом’якшення покарання.

"За законодавством, у разі обмеженої осудності, суд не повинен, але може застосувати надзвичайне пом'якшення покарання", - говорить Роберт Томанкевич з прокуратури Вроцлава.

У разі, якщо суд застосує помʼякшення покарання, підозрюваному студенту можуть присудити не довічне ув'язнення, а покарання у вигляді позбавлення волі строком від 4 до 11 років і 11 місяців позбавлення волі.

Слідчі все ще чекають на результати експертизи, яка була проведена у жовтні.

Нагадаємо, 22-річний Павел Р., що підклав бомбу в автобусі лінії 145 міста Вроцлав у травні цього року скористався своїм правом на відмову від дачі пояснень.

Втім, як нагадує нині представник прокуратури Томанкевич, попри те, що "підозрюваний послідовно відмовляється від дачі пояснень", під час першого допиту він "зробив коротку заяву, в якій визнав свою провину". У разі визнання його повністю осудним, студенту загрожує довічне ув'язнення.

Нагадаємо, 19 травня у центрі Вроцлава, неподалік залізничного вокзалу, стався вибух.

Невідомий залишив в автобусі підозрілий предмет, про який водію повідомив один із пасажирів. Водій одразу ж виніс пакунок з транспортного засобу, тоді і стався вибух. Легкі травми отримала одна жінка.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.