Глава МЗС Польщі заявив про переговори із неіснуючою країною Сан-Ескобар

Середа, 11 січня 2017, 14:06

Глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський повідомив про зустрічі в Нью-Йорку з міністрами близько 20 різних держав, і серед них - Сан-Ескобаром, якого не існує на політичній карті світу.

Про це повідомляє канал Polsat.

"Ми маємо нагоду провести близько 20 зустрічей з різними міністрами. З деякими, наприклад, з державами Карибів, це будуть перші зустрічі в історії нашої дипломатії. Наприклад, йдеться про такі країни, як Сан-Ескобар або Беліз", - заявив Ващиковський.

"Кожна з цих країн – це ще один голос в Генасаблеї ООН", - наголосив він.

Помилка міністра викликала бурхливу реакцію у польських ЗМІ і соцмережах. Зокрема, вже за декілька хвилин після заяви Ващиковського у Твіттері з’явився аккаунт Демократичної Республіки Сан-Ескобар. Згідно з дописами "країни", вона є дуже дружньою до Польщі державою.

У Твіттері "республіки" йдеться про швидкий запуск авіарейсів між аеропортом Шопена у Варшаві і Сан-Ескобаром, скасування віз для поляків, співпрацю між університетами Польщі і Сан-Ескобару.

У зв’язку з цим з офіційною реакцією виступили і в МЗС Польщі.

"Сан-Ескобар – це обмовка. Міністр Ващиковський мав на увазі розмову з главою МЗС Сан-Крістобаль і Невіс (Сент-Кіттс і Невіс)" - написала речниця МЗС Польщі Йоанна Вайда.

Твіттер Сан-Ескобару у відповідь на повідомлення речниці заявив, що саме "ворожі дії розвідки Сент-Кіттс і Невіс намагаються завдати удару по приязних стосунках двох держав".

Варто зазначити, що до глузування над міністром долучилися і колишні польські міністри.

Зокрема, екс-глава МЗС Радослав Сікорський відреагував на повідомлення з Твіттера Сан-Ескобару про підтримку "країною" постійного членства в Радбезі ООН, назвавши це "справжнім успіхом зовнішньої політики" партії "Право і Справедливість".

"Міністр Ващиковський, зустрічаючись із представниками неіснуючих держав, значно менше, ніж зазвичай, шкодить Польщі", - написав колишній міністр оборони Томаш Сємоняк.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.