Росія відправила до Сирії чотири штурмовики Су-25 - ЗМІ

Четвер, 12 січня 2017, 12:23

Росія направила чотири додаткових штурмовика Су-25 до Сирії, незважаючи на недавній указ президента РФ Володимира Путіна щодо скорочення там військових сил.

Про це повідомляє телеканал Fox News із посиланням на інформацію двох американських військових чиновників.

За даними телеканалу, літаки прибули на сирійську авіабазу на початку цього тижня. Один чиновник заявив, що літаки сідали в Ірані для дозаправки.

Су-25 ВКС РФ

"Росіяни кажуть, що вони йдуть із Сирії, але ми не бачили жодних доказів на підтримку цього. Навпаки, ми бачимо нові речі", - сказав один із співрозмовників.

Інший співрозмовник також сказав, що росіяни розгорнули додаткових російських цивільних підрядників, а також бійців з Чечні, але не навів конкретних цифр.

За неофіційною інформацією, російські військові мають приблизно 36 винищувачів і бойових вертольотів у Сирії.

Су-25 знаходяться в експлуатації з початку 80-х років минулого століття і використовуються для надання авіаційної підтримки у зоні бойових дій вдень та вночі за умов візуальної видимості цілі, а також знищення об'єктів із заданими координатами у випадку льотної погоди.

Нагадаємо, 6 січня Генштаб РФ повідомив, що угрупування Збройних сил Росії в Сирії почало скорочуватися, першими країну залишать авіаносець "Адмірал Кузнєцов", крейсер "Петр Великий" і кораблі супроводження.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.